schoonmaakbedrijf breda

Schoonmaak van cleanrooms

Wat is een cleanroom?

Een cleanroom is een zeer zuivere werkomgeving en is ontworpen om vervuiling aan het proces, product of onderzoek binnen deze ruimte tegen te gaan. Alle cleanrooms moeten voldoen aan een internationale norm waarbij de schoonmaak een essentieel onderdeel is.

De schoonmaak van cleanrooms door Klien

Bij het schoonmaken van clean rooms is het cruciaal dat er geen contaminatie plaatsvindt. Die contaminatie kan bestaan uit stof of vezels, in de lucht aanwezige micro-organismes, fijn stof of chemische dampen. Het reinigen van een cleanroom vergt specialisme en gebruik van de juiste materialen. Kennis en discipline zijn van het grootste belang voor het in stand houden van de gewenste conditie in de cleanroom.

Welke werkzaamheden worden er uitgevoerd?

Cleanroom schoonmaak bestaat onder andere uit begrijpen de ruimte werkt. Waarom er kledingvoorschriften zijn en hoe deze opgevolgd moeten worden. Ook is het van groot belang te leren hoe de reiniging plaats moet vinden. Bovendien moeten de schoonmaakmedewerkers zich ervan bewust zijn dat hun handelingen besmetting kan veroorzaken.

Om het schoonmaakresultaat in een cleanroom-omgeving te garanderen is de juiste opleiding van de medewerkers van groot belang. Een aantal van de medewerkers bij Klien hebben een speciale opleiding gevolgd voor het schoonmaken van deze specifieke ruimtes, omdat dit natuurlijk erg zorgvuldig dient te gebeuren.

schoonmaak cleanrooms

De schoonmaak van uw cleanroom wordt geregeld door Klien

Klien is een gecertificeerd schoonmaakbedrijf die u kan voorzien van schoonmaak van uw cleanroom. Vraag een offerte aan via onze website of neem contact met ons op. Onze specialisten staan voor u klaar om u van deskundig advies te voorzien. Daarnaast kunnen ze al uw vragen omtrent de schoonmaak van de cleanroom beantwoorden. Klien helpt u graag verder!