schoonmaakbedrijf breda

Stageplaats Procesoptimalisatie (MBO-4 en HBO)

Procesoptimalisatie van het ERP-systeem van Klien

Wie is Klien?

Schoonmaakbedrijf Klien is een bedrijf dat al meer dan 40 jaar bestaat en voornamelijk in Breda dagelijks kantoren en VvE’s in schoonmaakonderhoud heeft. Daarnaast verzorgt Klien schoonmaakwerkzaamheden bij particulieren en zijn wij partner bij verschillende lokale opdrachtgevers voor periodiek en specialistisch schoonmaakwerk. Ook valt Klien in bij ziekenhuizen wanneer daar een tekort is aan vast schoonmaakpersoneel. Klien heeft ook tand- en huisartspraktijken en meerdere medicentra in schoonmaakonderhoud. Er werken op dit moment 80 medewerkers bij Klien. Klien is een branche erkent schoonmaakbedrijf.

De ontwikkeling en toekomst van Klien

De schoonmaakbranche veranderd snel. Klien heeft hierop geanticipeerd door een softwarepakket te ontwikkelen die bedrijfsprocessen digitaliseert, optimaliseert en als het mogelijk is automatiseert. Het softwarepakket van Klien is uitgegroeid tot een volwaardig ERP-systeem (Enterprise ressource planning systeem). En daarmee is de ambitie gegroeid om het systeem naar de markt te brengen.

Wat zoekt Klien?

Klien is op zoek naar een zelfstandige en proactieve fulltime meeloop stagiaire die voor een aaneengesloten periode de optimalisatie van het ERP-systeem oppakt, verder verdiept en uitwerkt.

Je houdt je bezig met het verbeteren en ontwikkelen van modules voor in het ERP-systeem. Een ERP-systeem kent verschillende modules zoals bijvoorbeeld personeelszaken, planning, projectbeheer en facturatie. Bestaande modules worden door ontwikkeld en nieuwe modules moeten ontwikkeld worden om de concurrentie bij te blijven. Daarnaast is het van belang dat je te weten komt wat er bij de verschillende opdrachtgevers speelt en waar er mogelijkheden liggen. Een ERP-systeem werkt alleen goed als de klant er echt meerwaarde uit kan halen. Veel softwaresystemen kennen veel functionaliteiten die niet of nauwelijks gebruikt worden. Het doel is om functionaliteiten te ontwikkelen waar de klant echt meerwaarde uit haalt om zo customer succes te realiseren.

Belangrijke eigenschappen bij deze stage zijn communicatieve vaardigheden en een goed analytisch denkvermogen. Daarnaast moet je een echte teamspeler zijn en samen kunnen werken met collega’s en klanten. Ook interesse in de IT-branche en in innovatie kan bij deze stage goed van pas komen. Onze voorkeur is om medio augustus/september 2022 te starten. In onderling overleg kan dit wellicht aangepast worden.

Studies die relevant zijn, zijn:

  • Technische Bedrijfskunde
  • Bedrijfskunde
  • Andere opleidingen die relevant zijn voor deze stageopdracht

Jouw collega’s bij Klien

Tijdens jouw stageperiode werk je vooral op de binnendienst. Op kantoor ben je sparringpartner van de eigenaar, afdeling planning, het projectteam en afdeling financiën/administratie. Een gezellig en productief jong team waarbij stagiaires veel kunnen leren en vooral ook veel kunnen en mogen doen.

Wat bieden wij?

Uiteraard een prima stagevergoeding bij een fulltime stage van 36 à 40 uur per week. Een leuke, leerzame en uitdagende stageperiode waarbinnen collegialiteit en samenwerken de sfeer bepalen.

Geïnteresseerd of aanvullende informatie?

Heb je interesse in deze uitdagende stageplaats en wil je bij ons werken aan uitbreiding van je kennis en ervaring? Dan ontvangen wij graag je sollicitatie met CV en uitgebreide motivatie. Voor meer informatie kun je contact opnemen via telefoonnummer 076 – 520 80 43 of per email naar info@klien.nl.