schoonmaakbedrijf breda

Stageplaats Software Ontwikkeling (MBO-4 en HBO)

ERP / KLIEN IT-systems

Wie is Klien?

Schoonmaakbedrijf KLIEN BV is een bedrijf dat al meer dan 45 jaar bestaat en voornamelijk in Breda dagelijks kantoren en VvE’s in schoonmaakonderhoud heeft. Daarnaast verzorgt Klien schoonmaakwerkzaamheden bij particulieren en zijn wij partner bij verschillende lokale opdrachtgevers voor periodiek en specialistisch schoonmaakwerk. Ook valt Klien in bij ziekenhuizen wanneer daar een tekort is aan vast schoonmaakpersoneel. Klien heeft ook tand- en huisartspraktijken en meerdere medicentra en cleanrooms in schoonmaakonderhoud. Er werken op dit moment meer dan 85 medewerkers bij Klien. Klien is een branche/ISO/MVO erkent schoonmaakbedrijf.

De ontwikkeling en toekomst van Klien

De schoonmaakbranche veranderd snel. Klien heeft hierop geanticipeerd door een eigen ERP softwarepakket (KLIEN IT SYSTEMS) te ontwikkelen die bedrijfsprocessen digitaliseert, optimaliseert en waar mogelijk automatiseert. Het softwarepakket van Klien is uitgegroeid tot een volwaardig ERP-systeem (Enterprise Resource Planningsysteem). En daarmee is de ambitie gegroeid om het systeem naar de markt te brengen en verder te ontwikkelen.

Wat zoekt Klien IT?

Klien IT is op zoek naar een zelfstandige en proactieve fulltime meeloop stagiaire die voor een aaneengesloten periode helpt bij de verder ontwikkeling van het ERP-systeem van Klien IT. Onze voorkeur is om medio augustus/september 2022 te starten.

Je houdt je bezig met ontwikkelen, uitbreidingen en documenteren van nieuwe onderdelen van het ERP systeem.

Het is dus belangrijk dat je zelfstandig software kunt ontwikkelen. Je moet je mannetje kunnen staan en geen 9 tot 5 mentaliteit hebben. Hierbij is een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift erg belangrijk. Je bent een teamspeler en hebt een groot analytisch vermogen.

Ons systeem is gebouwd op basis van PostgreSQL, GoLang webservices en het Quasar Javascript framework. Het is dus een pre als je al wat kennis hebt van één of meerdere van deze technologieën. Aangezien het om een webapplicatie gaat is natuurlijk ook kennis van HTML en CSS van belang.

Het project omvat ook een mobile app voor Android en een app voor iOS staat ook op de planning. Hiervoor wordt ook het Quasar framework gebruikt.

Studies die relevant zijn:

  • Informatica
  • Andere opleidingen op het gebeid van software ontwikkeling

Jouw collega’s bij Klien

Tijdens jouw stageperiode werk je vooral op de binnendienst. Op kantoor ben je sparringpartner van de eigenaar, de programmeur, afdeling planning, het projectteam en afdeling financiën/administratie. Een gezellig en productief jong team waarbij stagiaires veel kunnen leren en vooral ook veel kunnen en mogen doen.

Op technisch gebied werk je samen met onze software ontwikkelaar. Dit zal vooral op afstand zijn, dus het is handig als je goed met online communicatie tools overweg kunt.

 Wat bieden wij?

Uiteraard een prima stagevergoeding bij een fulltime stage van 36 à 40 uur per week. Een leuke, leerzame en uitdagende stageperiode waarbinnen collegialiteit en samenwerken de sfeer bepalen.

Geïnteresseerd of aanvullende informatie?

Heb je interesse in deze uitdagende stageplaats en wil je bij ons werken aan uitbreiding van je kennis en ervaring? Dan ontvangen wij graag je sollicitatie met CV en uitgebreide motivatie. Voor meer informatie kun je contact opnemen via telefoonnummer 076 – 520 80 43 of www.klien-it-systems.com of per email naar info@klien.nl.